close
ATTENTION! Our Webshop is not yet active!
The ordered products will not be shipped!
 
Blog

Použitie dosky Betonyp

10.10.2019 23:18

Betonyp je cementotriesková doska vyrobená výlučne zo zdravých surovín a chemikálií z borovicového dreva. Betonyp je veľmi populárny základný materiál v stavebníctve a v interiérovom dizajne. Svoju históriu, požiadavky na kvalitu a fyzikálne vlastnosti sme už pokryli v predchádzajúcom príspevku a dnes budeme podrobnejšie diskutovať o možných použitiach.

 

Pretože cementotriesková doska má veľa pozitívnych vlastností, preto má širokú škálu aplikácií. Dosky majú hladký povrch a tmavošedú farbu. K dispozícii sú hrúbky 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 24, 32, 40 mm, čo je najideálnejšie sa samozrejme rozhodujeme na základe, na čo chceme dosky použiť.

Vonkajšie použitie

Vďaka svojej odolnosti voči vplyvom prostredia a poveternostným podmienkam je vhodný na vonkajšie použitie. Ľahko sa maľuje, rezá a vŕta. Môže sa použiť ako náhrada betónu do betónu v drevených doskách. Výhodou je, že je rýchlejšia, ľahšia a to bez doby schnutia. Pretože materiál je odolný proti vlhkosti, chladu a mrazu, môže byť dobrou voľbou pre garáže, víkendové chatky, alebo záhradné domčeky. Napríklad aj starý drevený je možné prestavať tak, že ho zakryjeme doskami Betonyp. Z dôvodu rovnakých výhodných vlastností je panel s hrúbkou 10 - 12 mm bežnou voľbou pre prefabrikované ploty.

 

Vnútorné použitie

Ľahké konštrukčné a konvenčné stavebné systémy fungujú aj ako prídavné panelové prvky. Vďaka svojej obrobiteľnosti sa doska Betonyp používa aj v interiéri, napríklad na stropy sa používajú dosky s hrúbkou 8 mm, kým na vytvorenie deliacich stien a stien sa používajú dosky s hrúbkou 8 mm, 10 mm a 12 mm. Betonyp je vďaka svojim nárazuvzdorným a zvukovo izolačným vlastnostiam vhodný aj ako podlahová krytina.

 

Špeciálne oblasti použitia

Cementotrieskové dosky majú veľmi dobré ohňovzdorné vlastnosti, takže sa dajú použiť na miestach, kde sú neustále vystavené vysokým teplotám, napríklad v saune alebo požiarnych dverách - odporúčaná hrúbka je 10 - 12 mm.

 

Príprava obkladov

Vynikajúci obkladový prvok, ideálne pre fasády.

Pri navrhovaní akejkoľvek konštrukcie sa spravidla musí zohľadniť pohyb dosiek spôsobený teplom a vlhkosťou. Cementotrieskové môžu byť pripevnené mnohými rôznymi spôsobmi: pneumatické a manuálne klincovanie, skrutkovanie klincov, skrutkovanie a pneumatické upínanie. Bez ohľadu na to, aký spôsob montáže si vyberiete, musia byť dosky počas pripevnenia správne podopreté.

Okrem ľahkej obrábateľnosti je materiál šetrný k životnému prostrediu, neobsahuje formaldehyd a azbest, a v prípade potreby sa dá recyklovať.

DORUČENIE:
Pri objednávke nad 1000 EUR dopravaZDARMA!
Pod, 30 EUR!
(Po celom Slovensku)!
DORUČENIE:
Pri objednávke nad 1000 EUR dopravaZDARMA!
Pod, 30 EUR!
(Po celom Slovensku)!
gpwebpay