close
ATTENTION! Our Webshop is not yet active!
The ordered products will not be shipped!
 
Blog

Debniaca doska

10.10.2019 23:20

V našom príspevku dnes hovoríme o debnení a dôležitosti debniacich dosiek a ich použití. Poskytneme niekoľko užitočných rád, ako predĺžiť životnosť debniacej dosky a počet použití a uvádzame a porovnávame sedem rôznych typov debniacich dosiek podľa ich hlavných charakteristík.

Debnenie je forma vyrobená z dreva alebo kovu používaná v stavebníctve na vytváranie (železných) betónových konštrukcií. Horná časť sa skladá z vodorovných prvkov, zvyčajne dosiek a kovových dosiek, ktoré sú podopreté rôznymi podperami, výstužami, ktoré sú buď zvislé a / alebo šikmé. Na spodnú časť debnenia sú umiestnené dosky, alebo disky. Pre drevené debnenie je možné spojovanie vyriešiť klincami, klinmi alebo remienkami. Pri vytváraní debnenia je potrebné vziať do úvahy najmä to, že jeho konštrukčné prvky sú schopné odolávať malým zaťaženiam spôsobeným deformáciou. Plán debnenia, ktorý je nevyhnutným prvkom pri príprave betónových konštrukcií, obsahuje základné informácie potrebné pre debnenie. Tu obsiahnuté informácie sa riadia, okrem iného, rozmermi panelov, kvalitou debnenia a umiestnením a typom výstuže.

Ak sa musia debniace dosky pred použitím skladovať dlhšiu dobu, odporúča sa venovať pozornosť skladovacím podmienkam, pretože sa dosky aklimatizujú na okolitú teplotu a vlhkosť vzduchu.

V prípade dlhodobých zrážok alebo v podstatne vlhkom prostredí dosky absorbujú vlhkosť a cez okraje a poškodeného povrchu. Môže byť tiež problémom, ak sú suché dosky náhle vystavené vlhkosti, pretože v tomto prípade v dôsledku nerovnomernej absorpcie vlhkosti sa na povrchu dosiek objavia zvlnené výstupky. Aby sa tomu zabránilo je obvyklé ich „zahájiť“ , čiže vopred navlhčiť. Ak chcete predĺžiť životnosť debniacich dosiek a počet použití, oplatí sa ich chrániť pred priamym slnečným žiarením a vlhkosťou. Po použití by sa dosky mali dôkladne vyčistiť a ošetriť debniacim olejom. Spoje sú utesnené tesniacim prostriedkom, aby sa zabránilo znečisteniu, vlhkosti a poškodeniu.

Vlastnosti debniacich dosiek sú na jednej strane determinované typom dreva, z ktorého sú vyrobené a na druhej strane štruktúrou, hrúbkou a povrchovou úpravou dosky. V našom internetovom obchode si môžete objednať peknú žltú trojvrstvovú debniacu dosku z borovice vo veľkosti 21x500x2500 mm. Povrchy a hrany dosky sú pokryté melamínovou živicou, ktorá znižuje absorpciu vody a priľnavosť povrchu. Výrobok má hladký povrch a ľahko sa čistí. Je to vynikajúca voľba z hľadiska ceny, pretože za nízku cenu je možné dosiahnuť základnú a štandardnú kvalitu betónu. Používa sa predovšetkým pri vytváraní stropov. Ak hľadáte dosku na jednorazové, krátkodobé použitie za rozumnú cenu, potom môže byť pre Vás topoľový produkt s rozmermi 21x1250x2500 ideálnou voľbou. Na boku má povlak z fenolového materiálu v rozmere 120 g / m2, ktorého farba sa mení z technologických dôvodov, pohybuje sa však medzi odtieňmi hnedej a čiernej. Naše debniace dosky s rozmermi 21x1250x2500 a 21x1500x3000 mm sa dajú použiť na stropy aj steny. Vďaka lepidlu BFU100 sú odolné proti vode a vareniu a ich povrch je hladký a ľahko sa čistí. Panely majú po bokoch poťah z fenolového materiálu 120 g / m2. Ak hľadáte ohybný panel, vyberte si jeden z modelov brezy 4, 6,5 alebo 9 x 1250 x 2500 mm, ktoré majú, s výnimkou hrúbky podobné fyzikálne vlastnosti. Rovnako, ako vyššie uvedené dve dosky majú hladký povrch, nízku priľnavosť, ľahko sa čistia a sú vodotesné a odolné proti vareniu.

DORUČENIE:
Pri objednávke nad 1000 EUR dopravaZDARMA!
Pod, 30 EUR!
(Po celom Slovensku)!
DORUČENIE:
Pri objednávke nad 1000 EUR dopravaZDARMA!
Pod, 30 EUR!
(Po celom Slovensku)!
gpwebpay